top of page

TRIVSELREGLER

Trivselreglerna är till för att öka trivseln och underlätta samvaron mellan oss medlemmar.

Ingen kedja är starkare än dess svagaste länk och vill du bo i en härlig, inbjudande och trivsam bostadsrättsförening, behöver du självklart vara med och skapa den.

HÄNSYN TILL GRANNARNA

Visa hänsyn till dina grannar! Efter 22.00 ska det vara lugnt och tyst. Skall du ha fest, - informera dina grannar! Det är alltid lättare att ha överseende med varandra om vi vet på förväg att någon har något att fira. Det behöver inte vara svårare än en trevlig lapp i brevlådan.

RENOVERING

Vid renoveringsarbeten skall dessa ske

07.00-19.00 på vardagar och mellan kl. 10.00-16.00 på helger.

På helgdagar (julafton, juldagar, nyårsafton, nyårsdagen, långfredag, påskdagar mm) så råder det strikt förbud att utföra arbeten av ovannämnda slag.


Om du blir störd av en granne är det bäst att tala direkt med hen. Om det inte hjälper kontaktar du styrelsen som vidtar åtgärder. Vid upprepade störningar kan den som stör riskera att bli uppsagd för avflyttning. 

VIKTIGT vid renovering är att brf medlemmen/den ansvarige klär in den hiss man använder med skyddpapp på golv och väggar, så man inte skadar hissen.

TVÄTTMASKIN I LÄGENHETEN

Här gäller samma tider 07-22 som i de gemensamma tvättstugorna, då framförallt ljudet av centrifugering transporteras i husen och kan störa grannarna.


HUSHÅLLSSOPOR
Tre stora sopbehållare är belägna mellan höghusen. Här är det verkligen upp till oss alla att se till att vi är noga med att slänga våra sopor i behållarna och stänga luckorna efter oss. 

Inga sopor får under några omständigheter ställas vid sidan, för då är fåglar och råttor där direkt och sprider ut soporna. Om vi alla bidrar till att hålla snyggt och rent, får vi alla njuta av det. Fr o m 1/1 2024 så börjar vi sortera matavfall.

 

GROVSOPOR
Vi ansvarar själva, var och en, för att forsla bort våra grovsopor.

Se Nacka Kommuns hemsida för öppettider. 

Vi har även Containerlyx, där vi två ggr/år får hit en container i vilken vi kan slänga allt utom elavfall, hushållssopor och miljöfarligt avfall.

 

VÅR - OCH HÖSTFIXARDAG
Varje vår och höst anordnas en fixardag då alla hjälps åt att göra fint. På dessa dagar brukar vi även ha en container som nämnts ovan. Det är också ett utmärkt tillfälle att lära känna sina grannar och träffa de som utgör styrelsen. Dagen brukar avslutas med gemensam grillning, härlig stämning och intag av något gott i glasen.

bottom of page